Mereka YanG hanya MenumPang kekayaAn dan berLagak!!

Lately or dalam bahasa melayu nyer..akhir2 ini atau lebih dikenali kebelakangan ini..farah cam rase sangat geram..not even me,,but orang lain gak..kire cam skang isu hangat yang diperkatakan yang didengar oleh telinga farah adelah anak org kaya yang demand n berlagak..*isu ni tak sampai pon kat gologan tersebut sebab saje nak tengok aksi dorang yang berikut*ermm..tak semua anak org kaya demand n berlagak tapi jumlah mereka yang sedikit n macam menonjol ni buat orang lain rase jelek..kadang2 mereka membuat sesuatu perkara tanpa memikirkan kesusahan n kekangan orang lain,,yang dorang tau dorang enjoy,puas hati,mengikut selera dorang..kalau tak puas hati or tk ikut selera,mulalah kutuk kan dan kritikkan yang farah dengar..kenapa ye..semua ni harus ada dalam hati2 manusia bergelar islam..rasulullah, sebagai manusia maksum pun mengamalkan kesederhanaan nak dibandingkan ngan kite insan biasa yang selau berada dalam berlebih2han dan masih tidak bersyukur..masih mahu menunjukkan mereka itu manusia yang standard n layanan cikai2 tak layak buat dorang *menyampah giler*
Ni statement yang farah tak akan lupe seumur hidup farah ..farah kan pegang jawatan dalam persatuan..ade sorang hamba Allah ni penah mengatakan ayat ini kat farah n kekawan..

“korang kalau wat program gtau la I,pengaruh I besar ok..kalau I nak boikot program u all semua tak jadi”

Hahaha..sebenarnye statement ni buat farah n the geng gelak je..layan kan je manusia yang terasa diri sangat angkuh ni..kalau die tak nak datang program kitaorg biarlah..ramai lagi yang berminat..alhamdullilah…program yang kami buat selalu mendapat pujian naib canselor n dekan juga pensyarah2 fakulti informatik or pensyarah fakulti lain..*without gune pengaruh beliau ok!!!*
Farah tekankan disini tak semua anak orang kaya berlagak or demand..hanya mereka yang tak sedar bahawa kekayaan itu boleh ditarik bile2 masa sahaja akan mempunyai sikap macamni..farah bukan ape,,saja nak wat entry ni untuk peringatan diri dan orang lain supaya muhasabah diri kite..dimana silap dan dan segera perbetulkan sebelum terlambat..itu je kot entry kali ni..maaf andai ada terkasar bahasa..nway kepada pelajar fakulti informatik dan budak nursing..selamat berbuka puasa beramai2 dan solat terawikh pada malam ini..same2lah kite menghayati program yang dianjurkan oleh persatuan mahasiswa fakulti informatik dengan kerjasama kelab jururawat. Segala kekurangan mohon jutaan maaf..

8 Response to "Mereka YanG hanya MenumPang kekayaAn dan berLagak!!"

  1. -long@wani- says:
    August 23, 2010 at 11:36 PM

    xsume org penah susah.....so,bg golongan ini....susah utk mereka memahami situasi golongan lain.....pandangan i,juz b cool....dun eva susahkan mana2 pihak....sama2 dlm ap jua keadaan dat will produce such a great programme right.....neway,i sokong setiap program FiTs society as long as ianya sejajar dgn objektif persatuan......huhu

  2. iQapiQa says:
    August 23, 2010 at 11:46 PM

    hrat,duit,wanita cantik,llki nsome,kete besar,umah besar,pangkat n jwatan sume duniawi...
    bersederhanalah anda pd perkara2 di atas mengikut kemampuan anda...
    kalo anda boleh buat lebih dr org lain jgn tunjuk lagak K!!!!
    perkara2 di ats tu kalo Allah nk tarik dr kter jap je DIA boleh buat...
    yg mewah spptotnya menolong yg susah
    bukan tolong menyusahkan ag org yg dah sedia maklum susah....
    oleh sbb itu,Allah suh kiter mmbyar zakat serta bersedekah..
    rezeli org2 kaya tu bkn milik abadi mereka..
    itu hak ALLAH...

    Tokuntom..
    pnjg x KOMEN I??

  3. farah ain says:
    August 23, 2010 at 11:53 PM

    long=tq 4 da profesional comment..i'm agree with u..so sebagai manusia biasa kite kene meletak keadaan kite pada tempat orang supaya kite bisa memahami mereka..lagi satu..seperti bulan ramdhan ni..semua wajib berpuasa..salah satu sebabnyer supaya kite merasa sendiri kepayahan orang2 susah yang tak makan..jadi maila kitesame2 doa supaya kite dijauhi sifat2 mazmumah ini..amin..

  4. farah ain says:
    August 23, 2010 at 11:56 PM

    iqa:i'am agree 4 ur statement that all we have just milik Allah only..:) semuge kite semua terbimbing ke jalan nya:)
    tq 4 da long komen!!

  5. Anonymous Says:
    August 24, 2010 at 6:23 PM

    aku cam penah dgr ayt ni lam meeting. pasai sape dah??

  6. farah ain says:
    August 25, 2010 at 5:38 AM

    anynomous..ceh..kabo la hang sape ..nak habaq sape orgnyer..

  7. Husna Najihah says:
    August 25, 2010 at 10:34 AM

    "yg kaye semakin kaye..yg miskin semakin miskin.."
    adkah ini yg cube dipraktikkan?
    tepuk dada tny iman...

    "Allah menguji hambenye dgn kekayaan yg diberi..adkah lepas ujian tersebut?adkah rasa riak takbur bongkak dgn nikmat kekayaan?..."tepuk dada tny iman..

    "semua i2 hanya pinjaman yg Allah bg...gunalah pd jalan yg betol...rebutlah dlm membuat saham di SANA..besederhanalah dlm ape jua keadaan..."tepuk dada tny iman

    p/s-->contohi sifat Rasulullah yg maksum...jika dibandingkan dgn kite sgt jauh beze betrillion batu.....

  8. farah ain says:
    August 25, 2010 at 9:09 PM

    tq ahkak una aka nak ustazah n ustaz jakim:)
    hehehehe..tq 4 ur comment!!