~~memory geng anak gajah~~

anis and sue


icha

Tetibe rase teringat n rindu sangat tahap gaban kat geng2 skul kat MOZAC*muzaffar syah science secondary school* dulu ..geng farah yang sangat rapat dulu ade 4 orang jer..yang lain tu kawan n baik gak tapi tak serapat geng buat nakal n baik sesame..farah ade sedikit ingatan yang nak dorang engat…
Ponteng prep*kelas persediaan*+ponteng g surau..


Korang engat tak,,kite paling malas g prep petang…mulalah time budak yang sangat prerfect(pengawas) datang cek..kite duk dalam locker..sampai locker kiter tu berlekuk..hahaha..time kene g surau waktu magrib..kiter buat2 g amek wudhuk..bile BADRI da abis check kiter pun masuk bilik balik..punyerla pemalas..tapi skang farah da tahu nilai2 baik ke surau tanpa dipaksa..hahaha*matang la konon*kalau kite tensen2 kite ske duk kat tebing tinggi tu..study reramai..rindunyer…T_T
Beruk kesayangan korang!!

Korang engat tak kiter kene berkongsi hidup ngan beruk..abis semua makanan kite die makan kalau kiter tak letak betol2..da kunci locker pun die leh rembat dengan seluk2 tangan die kat celah locker yang tak rapat..hahaha..penyudahnyer kiter yang merana kene kemas segala yang bersepah..paling sadis..kalau die leh lak g melepas atas katil…pehh,,bau die tak leh bla..hahaha..pagi2 bangun lak cam dah lali dengan kehadiran die..terpaksa tunggu die bla baru kite leh jalan..kalau tak die kejar n gigit kiter..hari2 kene gado dengan beruk kesayangan korang!!hahaha..kalau die duk atas atap..kiter ske tarik ekor die..pastu lari..*tande balas
dendam la konon*
Dating beramai2..

Kite ni sepakat membawa berkat..dating ngan adik akat masing kat kelas 4 sigma..pastu sekali warden lalu..gelabah biawak semua..seb bek ade sue..pengcover line..hahaha!!pastu kalau icha plak yang date ngan balak die..kite jadi pengcover line lak..tak leh bla time kalau warden lalu..memang sangat gelabah biawak..nape la warden ni rajin sangat chek segala..hahaha!!
Sambut befday

Ni acare2 paling kejam yang kite akan buat..selalunyer kiter akan campur air basuhan pinggan or air kopi n macam lagi yang diperap seminggu tuk kite simbah mase befday..series!!!!seminggu rambut tak ilang bau kopi..korang kejam!!!kiter penah ikat tangan n kaki anis..n campak die dalam kolam kat floor..nangis die pastu..hahaha..korang memang kejam!!*diri sendirok taknak ngaku* kite akan keluarkan smua baju kat locker and buat lap koridor or gantung sepah satu asrama bia penat cari..hahaha!!belum lagi masuk aksi macam2 yang tak leh dipaparkan disini..rindunyer T_T
Stay up gilir2

Walaupun kiter ni..geng sengal2 tapi kiter rajin study gak..malam2 kiter selalu wat stay up gilir2..sorang bangun sorang tido pastu yang lain plak bangun..sampai ler ke pagi..tapi selalu farah akan amek port pagi coz takleh tahan ngantok kalau stay up malam..i’m proud of u..spm kiter semua cemerlang..paling rendah farah la kan dapat 7A3B,yang lain semua 8A and 10A..huhuhu..rindunyer nak kembali ke zaman gelak tawa kiter…
ANAK GAJAH.!!

Name ni kiter dapat dari senior kerek*dulu la time marah,skang da tak panggil kerek da*..selalu jer tak puas hati ngan geng kiter..kiter bukan susahkan orang pun.tak masuk campur pun hal dowg..ske sangat bengang..haish..gedik sungguh..macam2 gelaran kiter bg name kat dowg..PG la PL*secret makne die untuk tontonan umum* pastu dowg cakap kiter cam anak gajah..sebab macam bising naik tangga..from that kiter saje gelarkan diri kiter anak gajah,,saja nak sakitkan hati dowg..geng2 kiter dah la keras hati..
Lastly..memori paling pahit..kiter kene pulau T_T

Dulu kite baik sangat ngan semua dalam batch kiter..macam isi dengan kuku..tapi da nak akhir form 5 geng kite difitnah,,huhu..napela semuanyer berlaku..starting form that..kiter selalu kene cakap macam2 ngan dak lelaki..dowg men cakap lepas jer ngan kiter,,kata2 n pandangan sinis jangan cakap ar…tapi kite masih tabah hadapi semua tu bersama..kutuk camner pun kiter still same2..kiter tahu jer sape yang fitnah kiter,,tapi kiter diamkan jer,,sampai skang dowg tak tahu sape fitnah kiter..sebab kiter redha,,walaupun budak tu sebenrnye ade bg surat kat farah time matriks,,say sorry coz fitnah geng kiter n buat geng kiter merana tapi semua tu da terlambat..luka tetap luka..sakit tetap sakit…T_T
Kenangan tetap kenangan..korang tetap dihati farah..nak sangat reunion nagn korang lagi macam kiter reunion kat bukit cerakah n cycling kat sane,,,best sangat bergosip segala balik…rindu sangat kat korang T_T

13 Response to "~~memory geng anak gajah~~"

  1. Anonymous Says:
    August 19, 2010 at 4:36 PM

    hahhaha!! mmg mengimbau la. hhhahahha. we, PG PL tu ap? lupe dah. hahha


    ade org bg surat kt ko ke? sape we? nak gak bce. agak2 ade lg x surat tu. ade laaa. nak bace~

    susue^^

  2. farah ain says:
    August 19, 2010 at 5:18 PM

    wei..agak2 ar nak cite kat sini..hahaha..kite bg gelaran tu kat munnirah..takkan ko tak engat kot wei..giler sensored doh..traffik aku ade view dari jakarta..hahaha..uit budak indon..waheeda ler bg surat tu..tapi aku da tak simpan kot,,last balik dari matrik aku balik nek bus ar wei..mana nak simpan,,
    hahaha..nway..rindu kamu!!!

  3. farah ain says:
    August 19, 2010 at 5:18 PM

    wei..agak2 ar nak cite kat sini..hahaha..kite bg gelaran tu kat munnirah..takkan ko tak engat kot wei..giler sensored doh..traffik aku ade view dari jakarta..hahaha..uit budak indon..waheeda ler bg surat tu..tapi aku da tak simpan kot,,last balik dari matrik aku balik nek bus ar wei..mana nak simpan,,
    hahaha..nway..rindu kamu!!!

  4. farah ain says:
    August 19, 2010 at 5:19 PM

    wei..agak2 ar nak cite kat sini..hahaha..kite bg gelaran tu kat munnirah..takkan ko tak engat kot wei..giler sensored doh..traffik aku ade view dari jakarta..hahaha..uit budak indon..waheeda ler bg surat tu..tapi aku da tak simpan kot,,last balik dari matrik aku balik nek bus ar wei..mana nak simpan,,
    hahaha..nway..rindu kamu!!!

  5. anisjamhari Says:
    August 19, 2010 at 10:04 PM

    weyyyy best~ sronok nye.. nk balek mozac... serius gile cm haram best dowh... perhhhh xkan lupe smpai mati... mozac is da most great memory ever.. bile lg nk kua brempat ni gajah2 skalian.. ak rase ank gajah da x practicl.. sume da dewasa kah3 da bley hasilkan ank gajah dah wakakakakakakaka!!!!

  6. anisjamhari Says:
    August 19, 2010 at 10:05 PM

    RINDU DERRR!! XLEY TAHAN PUNYE NI!! ISK3~

  7. khairul says:
    August 19, 2010 at 11:47 PM

    oi,,jahat gak kamu kecik2 ea! =I

  8. farah ain says:
    August 20, 2010 at 12:23 AM

    anis..woii..lek2. ar wei..memang ar rindu,,haram jadah segala ko,,hahaha..tu la,,da kene panggil bakal ibu gajah,,hahaha..seriusss!!!rindu giler doh..
    abg:hahaha..jahat time mase abg takde jer..hahaha..

  9. iQapiQa says:
    August 20, 2010 at 7:36 PM

    no komen!!

  10. Anonymous Says:
    August 21, 2010 at 12:03 AM

    ha3..!!! kejam tul kowang nieh..!! apsal xcampur telur skali..(perisa tuk celebrate birthday)but kenangan tinggal kenangan jew la...!!!

    zoromalaya

  11. farah ain says:
    August 22, 2010 at 8:09 AM

    iqa:tq 4 no komen!!hahaha
    abg:hahaha....yup..geng geganaz memang camgini snegall..

  12. Anonymous Says:
    August 28, 2010 at 10:03 AM

    woiyt paein...siyes aku rindu sama kamu semuaa...warghhh...agak lmbat ye aku memberi komen dcni..sempat bace je ritu....

  13. Anonymous Says:
    August 28, 2010 at 10:04 AM

    i really2 mishhh u all dear....raye ni kite btol2 xleh kumpul blk ke..