APERR iTU 21??

Yeahhh..lagi sebulan kaki,tangan,badan,kepala serta organ2 dalaman farah akn menjangkau umur 21 tahun…pagi tadi subuh2 hari otak farah yang selalu mengalami kesengalan melampau ni baru mempunyai kesedaran sivik..farah baru terpikir..selama 21 tahun ni apa yang farah dah buat…of kos la tak sehebat orang2 di zaman Rasullulah dan para sahabat..selalunya mereka yang umur camgini da mencipta sejarah2 besar dalam islam * input dari DR.fadhilah time kelas etika*..tapi ape yang farah buat dalam idup farah yang kejap lurus n bengkok selama 21 tahun ni…haishh..soklan yang mencengkam jiwa raga..bile teringat dosa pahala,baik buruk perilaku,lalai segala mak nenek tok yang..gaser cam farah ni wat nothing jer selama 21 tahun ni..farah memang la bersyukur dengan setiap yang farah perolehi dalam hidup ni..cume rase cam semua tu tuk diri sendiri..ape yang farah buat untuk berjasa pada Agama,bangsa dan Negara!!?*patriotik la pulok pepagi ni* so ngan semangat jer pagi2 ni wat perancangan stategi *aplikasi kelas etika la konon ni* supaya langkah demi langkah farah pasni lebih bermakna..ada tujuan dan matlamat..kalau kat akhirat nanti Allah tanyer kenapa sia2kan hidup..T_T..masa tu baru nak nyesal tak gune..*sungguh bermotivasi di pagi2 hari ini*..
Kadang2 kite ni terlalu sibuk dengan urusan masing2 setiap hari..sampai terlupe matlamat dan tujuan kiter hidup kat muka bumi Allah ni..T_T*sangat touching coz diri sendiri pun tak sedar*jadi mari kite same2 renung2kan ape yang kite buat selama kiter hidup ni..adakah bermakna atau hanya sia2..apekah cara untuk kite memperbaiki kelemahan diri coz Allah tak kan mengubah nasib sesuatu kaum hingga kaum itu megubah nasib kaumnya sendiri..pokok pangkal akar daun segala terletak pade diri kite..so..be a good muslim…*pesanan penaja dari UNISZA*

4 Response to "APERR iTU 21??"

  1. Husna Najihah says:
    August 18, 2010 at 6:33 PM

    nk masuk 21 dah kun..ehehhe...
    mari same2 bnykkn ibadah pd DIA...mati x kire umur..x tunggu tua..:)

  2. iQapiQa says:
    August 18, 2010 at 7:04 PM

    kuntum:aku terpk ape aku da bt selama 21 taun lbih ni...
    mari kita mahasabah diri..
    jga amal ibadah kita...

  3. farah ain says:
    August 18, 2010 at 8:14 PM

    un:huhu..ayat aku nampak..betol2..i setuju ok..terawikh kat suwau jangn tinggal..engat solat dhua kiter..bangun malam kiter..

  4. farah ain says:
    August 18, 2010 at 8:15 PM

    ahkak iqa:betol2..adik kuntum sokong ahkak iqa..mari kite same2 muhasabah diri:)