Mak baik..Abg kejam!!!(*_^)

Farah ank bongsu dalam family..so letaklah dalam kotak fikiran u all farah ni memang manja..but farah leh jerk wat keje umah n berdikari..takle pemalas nau..just kadang2 jerk mula la perangai cam budak isap puting susu datang kembali(walau pun farah tak isap putting mase kecik2)..ni nak cerita kalau farah puasa kat umah..jangan tiru aksi farah ni dirumah anda masing2..mungkin parents anda akan menjirus sahaja air kat muka u’all..^ - ^
Farah ni tergolong dalam orang dalam manusia yang memang tak nak bangun sahur..bukan ler pemalas..cume tak ske sahur even tahu paedah2 sahur..ni antara dialogue2 mak farah kejut sahur..
“adik sayang..meh bangun sahur..nanti sakit perut gastrik..” (kali pertama kejut)

“sayang..bangun sahur cepat…t da abis waktu..mak masak sedap..jum makan panas2 lagi..”(kali kedua kejut..)

Disebabkan dah nak abis waktu mak yang penuh kasih sayang tu pun bawak makanan n air masuk dalam bilik..usap2 kepala farah suh bangun jup..n suap farah makan…hehehe..gile mengader..kalau farah ade adik camni pun giler menyampah..sabar erk abg krolku melihat perangai adikmu ini..kire oraitla..penat tau farah tunggu giliran yang ke sebelas baru leh lihat dunia ni..tunggu turn dowg lahir dulu..so advantages lebih ar sebab farah da bagi dowang lahir dulu..(gile tak logic alasan)..nway sorilah da memang mak sayang adik lebih..jangan jeles..


Situasi berbeza kalau mak suh encik khairul anuar (abg paling rapat denganku)kejut farah sebab mak tengah sibuk memasak..aksi kejam die pun bermula…if farah tido kat bilik depan die akan tutup kipas..cehh memang berkesan lar,,sebab bilik tu panas..kalau farah tido ngan mak (adushh kantoi) die akan tarik kaki farah sampai jatuh katil (kalau die wat aksi ni memang sehari la tak tegur)..takpun die akan geletek kaki farah sampai bangun (farah memang sensitive kalu kene geletek)..takpun die amek jer air simbah2 muka farah..waaa..memang farah bangun la disebabkan aksi2 die ni..tapi bising gak ar pagi tu dengar farah membebel..die wat muka don’t know jer..paling sakit hati die suke tawarkan diri die nak kejut farah..sabau je farah..


Time2 pas buka puasa lak..malam2 sket if farah ngan abg nak makan lagi..farah duk sebelah kanan mak..abg duk sebelah kiri mak..mak suap kitaowg makan..(giler mengade abg farah tu kan)..tapi mak memang sangat manjakan kitaowg..so mesti dalam fikiran u all skang farah ni seorang yang tak reti wat ape..hahaha..takdelah semua keje umah farah yang wat ok..masak pun farah wat…rindu sangat nak pose kat umah,,lagi2 time tak sihat ni..mesti mak suap makan..huhuhu^_^..farah wat entry ni sebab sakit jer hati bace status abg yang kejam itu kat facebook..

“arini mak masak labu lemak putih,ikan masin,ayam goreng,sambal udang,sambal tumbuk n sup sayur campur”( yang ber bold tu la masakan kegemaran kitaowg..)kalu mak masak tu..konfem tiga 4 kali tambah..cehh saje nak wat aku jeles mamat ni,,mentang2 ler die da abis study,,office pun dkat2 umah..so duk umah la,,siap ar abg..adik doa ko kene tuka jauh (sebenarnye takkpun,,t farah yang takde kawan..(*_^)
Lastly selamat menjalani ibadah puasa kepada semua orang islam satu dunia….

2 Response to "Mak baik..Abg kejam!!!(*_^)"

  1. Al' Nurul Amin Mustapha Says:
    August 14, 2010 at 8:06 PM

    mls bgn sahur rupa nye adik fara ni ek.. hehehe..

  2. farah ain says:
    August 14, 2010 at 10:27 PM

    ha'ah:)..hehehehe...