tulis novel??

ermm entry kali ney pasal tulis novell.hehe,,macam u all tak tau nak bace tajuk kan,,ape da frah ney..
actually skang ney keinginan nak tulis novel skang ney macam melonjak2 plak..
ibarat,,katak melompat,,hahaha^_^(yang ni metafora ke analogi...)hahaha..
imbas2 balik kelas human computer integration..^_^
tapi farah tau ilmu didada belum cukup lagi nak tulis novell..tapi mane tau kan..farah leh buat..doakan yer kawan2..
yang penting farah nak wat novel islamic,,ala2 ayat cinta,sejadah cinta,ketika cinta bertasbih..
semuanyer cinta ??nape erk??huhuhu..
sometimes if kiter baca novel org cakap buang masa kan n macam jiwang jer..
tak semuala,,ada novel yang memberi motivasi..
farah engat lagi2 kata2 ustaz kat surau al farabi..
whateva pun y kiter buat,,kiter mesti ade rase takut pada Allah..rasa malu pada Allah..
so kalau farah..kalau farah bace novel macam tu..jalan cerita tu tak penting,,tapi nasihat &pengajaran yang die nak sampaikan farah dapat...
:)
so skang ney farah nak tambah ilmu untuk menghasilkan sebuah novel..
insyAllah y membawa kebaikkan pada insan...
:)

7 Response to "tulis novel??"

  1. ishida says:
    January 20, 2010 at 7:52 PM

    wah paein!
    nak buat novel?
    bagus2.
    boleh share good things with people. :)

  2. farah ain says:
    January 21, 2010 at 4:43 PM

    hye syida,,:Ptq,,doakan yer..misz u dear..

  3. ishida says:
    January 21, 2010 at 6:10 PM

    miss you too!
    Amin.
    akanku doakan untukmu sahabat. :)

  4. farah ain says:
    January 22, 2010 at 9:44 PM

    tq sahabat ku:)
    semoga kehidupan mu sentiasa ceria:)

  5. Husna Najihah says:
    January 24, 2010 at 10:02 PM

    wat novel buh name aku ea..watak utama tau!heheh

  6. farah ain says:
    January 27, 2010 at 5:21 PM

    una:ala boringla gune nama ko madu..hahaha:)

  7. Anonymous Says:
    February 16, 2010 at 7:57 AM

    paein,if ko wat novel,do in4m me...im sure u cn do it...n if u do,i'll mke sure i'll b d 1st person 2 read it(wpown xmgkin jd yg ptame...)...heheh..tp aku sgt2 ske nvel yg pnuh pengajaran n iktbar cz dpt tmbh kn ilmu d'dada...gud luck..aku akn support ko..=)^bieja^