pari-pariku:)

pari-pariku..
terbang mengelilingi jasa yang kaku..
berlagu riang memandang alam...
pari-pariku..
cuba mengukir sebuah nama..
ukirannya kecil tapi tetap indah..
indah pada pandangan manusia..
hebatkah pari-pariku..
hingga mejadi pujian semesta..
terus terbang megah dengan sorak tepuk insan..
pari-pariku..
bawalah nasib malang tidak terperi ini..
bersama kibaran sayapmu..
jasadku ini hanya mampu memerhati..
ke manakah kau bawa rahsia sunyi itu...
tinggalkanlah hanya secebis kenangan indah..
yang boleh membuat luka dibaluti..
pari-pariku..
berhati-hati pada awan yang cerah itu..
kelak hujan yang turun akan membasahkan sayapmu..
sayap yang menjadi kemegahanmu..
saat itu..
kau bukan lagi pari-pari idaman..
kau hanya cebisan yang tak dipandang..
bukalah sayapmu pari-pari..
terbanglah kau sejauh mungkin..
mengelilingi alam tiada penghujung..
namun ku harap terbang mu..
bukan sia2..
bukan untuk sampah dan kecewa,,
tapi untuk permata dan bahagia:P


p/s--erm ini puisi yang ke berapa entah saya coretkan dalam blog ini..semuanyer nukilan sendiri,,komenla kalu rasa ok..nak cadang pun takpe..doakan saya boleh menjadi penulis novel ya:)

10 Response to "pari-pariku:)"

  1. Suara Rakyat says:
    November 10, 2009 at 8:08 AM

    wa...best puisi ni ade talent ni hehehe...

  2. Anonymous Says:
    November 10, 2009 at 9:20 AM

    hahaha...gn nama ak ea????
    bayar royalti...
    BAYAR...BAYAR(bc ikt version long)
    hahaha...


    seseungguhnya, org yg mengambil hak org lain tanpa kebenaran itu dikira MENCURI...
    hehehe...

  3. mutasyabiha says:
    November 10, 2009 at 3:19 PM

    fuiyo... apabila si penulis blog ini mengarang sebuah puisi untk ak.. eceh.. ak perasan kew??

  4. farah ain says:
    November 10, 2009 at 8:37 PM

    to ajim: yeke..bese2 lah jim:P doakan aku ea jadi penulis novell..aceh bukan nak suh doa jadi programmer berjaya,,haha,,pe da aku ney..

    to wawa :weh,yang ko rasa nama pari2 tu ko dah copyright naper?hehehe..kan aku cakap..:P ko pari2 dari n*****..hehehe

    to biha: uit dak hijau..aku kalau karang puisi ko..aku kene la cakap pasal warna hijau:P

  5. Anonymous Says:
    November 10, 2009 at 10:04 PM

    woit...
    ak copyright kt smua nm PARI-PARI kt dunia nie...
    hahaha...
    ak cop dlu...wuargh.....

    hehehe...pe2 pn trus kn usaha ye syg..i luv your ayat...

  6. farah ain says:
    November 10, 2009 at 10:31 PM

    hehehe:P yeker:P
    luv ayat jer..aku?hehehe:P
    nway tq wawa for ur support..
    yela!! kalau aku wat novel t aku bagi ko satu free..:P
    hehehe..
    luv u my frenz..pasni kene wat pasal hijau plak..permintaan biha plak..:P

  7. khairul Anuar says:
    November 10, 2009 at 10:48 PM

    erm?huhu..
    menarik puisi ni...
    dalam mengembara merentas langit nan indah jangan lupa kaki yang berpijak di atas tanah,
    walaupun sayap seindah pari2 syurga..=)

  8. farah ain says:
    November 10, 2009 at 10:55 PM

    to abg kesayangan..:sayap yang terbang kalau bersama fahaman alquran..insyaAllah..sayap itu akan berasa gentar untuk membelakangi kuasa Illahi..kerana syurga itu juga adlah milik Dia yang hakiki:)

  9. ajuelayla says:
    November 11, 2009 at 4:46 AM

    salm..hai farah..
    nice puisi..
    harap farah betul2 dapat jadi penulis novel
    amin...

  10. farah ain says:
    November 11, 2009 at 4:59 AM

    salam..to:ajue..tq..amin:P nice to meet u:)