lelaki JANGAN baca,,nanti terasa plak..

dewasa ini..acehh..macam nak wat karangan bm palk farah ney..
ermm penat entry puisi2 farah yang tak bape nak besh tu,,
skang entry pasal lelaki..
hehehe:)gedikss ker kalu wat entry pasal lelaki..
syarat2 untuk membaca entry ini...

1-kene baca samapi habis..t takut salah faham..
2-baca dengan hatii..:Ptutup mata..hahaha..lawak jer..
3-comment,,hahaha,,promote blog nampak..

ok2 start stori eerk..
kenapa skang susah nak dpat lelaki yang setia?
yela,,dowg ney kalau da ada awek pun ngaku takde awek lagi..
single lah..
ayat baik jer kat setiap wanita yang mereka kenal..:P
jika org kuat perasan konfemlah die rasa lelaki itu hanya menyintai beliau sorg dalam dunia ney..
hehehe..FARAH TAK CAKAP SEMUA ERK..:)SESETENGAH..

kadang2 kesian plak biler tengok gadis2 yang terkena perbuatan ketidaksetiaan lelaki2ini..(huhu,,bape la bm aku ney,,hahaha,,sori my beloved teacher)

kegemaran beliau yang bergelar lelaki..
suke pilih banyak2..pasang harapan banyak..pastu choose one..then,,
hancurkan hati yang lain,,,adeh,,sedihnyer,,
pastu suke janji macam2..tapi tak tunaikan pun..semangat2 wanita itu menunggu..:)

diulangi*FARAH TAK CAKAP SEMUA...:)

SO,,,farah nak cadangkanlah kan..kat kaum hawa ney..
kiter kene yakin and confident + + + dengan janji Allah..
"perempuan yang baik untuk lelaki yang baik" then sebaliknyer..
so doalah..kiter dikurniakan suami dan teman hidup yang baik..kalu kiter rasa kiter baik tapi dapat teman hidup kurengg..ada hikmah disebalik kejadian..
renung kembali amalan kiter..:)
1-baikkah kiter kalau solat tinggal?
2-baikkah kiter kalau solat dihujung waktu?
3-baikkah kiter kalu pot pet2 lebih dari berzikir:)
4-baikkah kiter kalau sering hasad terhadap org lain..
annddd ssooo onn...i'm not ustazah..sekadar renungan bersama...
tak sanguup tengok yang kecewa terus kecewa..
yang belum kecewa,,akan kecewa..
:( i'm not so good too..

farah bersyukur dikurniakan "dia"...
sekurang2nyer die bukan lelaki yang maenkan perasaan farah:)insyAllah..
die kenal farah,,then terus masuk meminang..(masa baca wajib cakap sweetnyer:))hehe

ishh lagi satu..ermm kan org cakap couple tu haram kan,,tak berani palk nak cakap..tapi,,,bila dah couple kan,,macam selalu2 jer kua sama,penggang tangan, duk dekat2.,,sandar2..adeh...tu kan perkara2 yang dekat dengan zina..
mendekati zina itu haram hukumnya..zina mata,zina hati,huhuhu,,kankankan?sussah nak jage biler couple ney:)
*NEY PUN TUK RENUNGAN BERSAMA:) FARAH BUKAN BAIK PUN,,*
MAAFLAH KEPADA SESAPE YANG TERASA T_T...
yang baik jadikan ikhtibar,,yang buruk jadikan pengajaran..eh betul ker:?

16 Response to "lelaki JANGAN baca,,nanti terasa plak.."

  1. Anonymous Says:
    November 13, 2009 at 2:01 AM

    hehehhe...btol2...
    npe laki cm ginie ek?
    cian kt pmpuan...
    huhhuu...

  2. farah ain says:
    November 13, 2009 at 3:07 AM

    tq wa..
    kuatkan semangat!
    luv u dear..

  3. luqman says:
    November 13, 2009 at 3:32 AM

    bace gak sampai abis..
    nice story...

  4. farah ain says:
    November 13, 2009 at 4:33 AM

    haha..thankss memenatkan mata mu:)

  5. Al' Nurul Amin Mustapha Says:
    November 13, 2009 at 7:56 AM

    cuba pkataan 'laki' tu di tukat dgn 'ppuan', lalala...

  6. Anonymous Says:
    November 13, 2009 at 8:16 AM

    lelaki yg memain kan pempuan...
    suppose nyer MATI!
    biar kne panah ngn petir...
    wuargh..zalim x aku?
    hahahah...

    kpd pempuan2 sekalian...
    jgn percaya lelaki...n jgn bg peluang kt lelaki untuk skt kn ati korg...
    jgn sia2 kn idup korg utk lelaki2 durjana...

  7. farah ain says:
    November 13, 2009 at 6:02 PM

    to amin:P :tq 4 comment,,suh blogger lelaki yang tuka pempuan tu..lalalala

    to wa:i'm alwez beside u whatever pun sayang..

  8. Al' Nurul Amin Mustapha Says:
    November 14, 2009 at 12:32 AM

    Maksud nye akan jd sebalik nye.. :)

  9. fazreen says:
    November 15, 2009 at 3:33 AM

    wawa,,awat ang emosi sgt ni?? hahaha,,
    ermmm,,actually x sume lelaki x setia,,
    ad gak yg setia,,smpai x pndg pon y len,,
    tp ape yg berlaku kn akn mnjadikn kita lebih matang n berpengalaman,,hahaha,,betol tak??

  10. farah ain says:
    November 15, 2009 at 8:06 PM

    hehe..tol tu tak semua lelaki..farah cume cakap sestengah..to all my frenz..farah harap u all semua bahgia,,dan farah harap,,jangan lah kamu bina kebahgiaan di atas kelukaan org lain..:( luv u all

  11. Anonymous Says:
    November 16, 2009 at 3:49 AM

    act , it depend on dat GIRL....
    bkn 1 2 je kes pompuan dipermainkan ni,da byk da...
    so,bukak pin2 ati anda utk pkir...
    ini x,ble da syg kt seseorg laki 2,pintu hati pon da tertutup terus....
    nshat org pon xleh nk trma wlaupun nshat i2 menjurus ke arah kebaikan....
    knpa pompuan cmni ek?????????
    ak xpham la....
    maybe sbb ak xde pglman dlm alam percintaan monyet,beruk,baboon an d so on kot...(alamak,terkasar la plak...)
    neway,tepuk dada,tanya iman...
    jgn tanya selera sbb ianya menjurus ke arah kemaksiatan.....

  12. Husna Najihah says:
    November 16, 2009 at 4:31 AM

    2la namenye laki..kalau x miang..x gatal2 2 bkn laki la kot..hahaha..mmg x sume laki cam2...tapi kebanyakannya cam2la!!tahla..
    dah xtau nk ckp cmne..tp harap laki2 ni berubah la siket!weh,korang ingat korang 2 bagus sgt ke nk main2kan ati pompuan..bajet lelaki malaya jer!ingat hensem sangat la wat cam2..ingatla skali korang wat seribu kali balik kt korang..x kt korang kt org2 yg korang sayang!kalau ko laki maenkan ati pompuan x mustahil 9t anak ko plak kene main ngn laki lain..mase 2 korang rase ape??ank aku jd mangse laki bodoh lg miang la weh....baru rase kot bile da kene kt batang idung sendiri..ingat yeh!!berubahlah kepade yg lebih baik!!!!!!!!
    aku bkn anti laki tp aku bengang ngn laki2 yg mcm ni..hidup menyusahkan org..mainkan hati org pandai..janji i2 janji ini..padahal nk test power je 2..bajet macho la..x macho pn la klu prangai pn da mcm ape......

  13. farah ain says:
    November 16, 2009 at 5:09 AM

    to long &una..
    huhu,,tq 4 da menyengat comment..samapi aku plak yang no komen,,hehe..
    nway,,,jangan mainkan perasaan org:)

  14. Nurul Saila Murnira Zakaria says:
    November 16, 2009 at 10:53 PM

    betul tu farah..
    laki kalo nk kt kite jmpa
    parent kite.. biar parent knl
    ngan sape ank die kwn..
    ni ade sesetengah tu sorok2..
    confirm laki tu pnakut n
    mybe ade udang di sbalik mee..
    akak ulang sekali je..X SEMUA LAKI CMTU..
    hehe tiru ayt farah skit..
    n then, pmpuan kene pndai skit
    control laki..baru x mkn hati..
    biar die ikt ckp kite, bkn kite ikt ckp die..
    tp kalo utk kbaikan ikt je la..
    slalu uji teman laki tu..jgn biar die uji kite je...ni pmpuan nk mintak laki blanje roti canai sekeping pn takut..ish2...
    bkn nk ajr jd pisau cukur tp 6t at least kalo
    t'putus hbgn cintan tu, kite xla mnangis
    krn duit topup hbs utk die..uwaa..buruk btul..

  15. haziQah says:
    November 17, 2009 at 8:51 AM

    dari orang yg da bnyk kali kna main prasaan..
    adeh..its really2 hurt!!!
    tah la..kna berbalik dgn sndiri jgk
    tp kdg2 kite harus jumpe dgn llaki salah dulu baru jumpe yg sbnar2nye
    kdg2 kte akan diuji dgn prinsip kite..

    tp farah untung nye..da ade org nk msuk minang..jeles i hehe
    slamat bertunang n jgn tunang lama2..kahwin cpt2 taw hehe

  16. Safiuddin Lurvemeornot? Says:
    February 16, 2010 at 3:36 AM

    salam..
    hye kaq farah!
    amboi!!pndai brbicara nmpk..
    ley jd Peguam bEla nie..hehehe
    dr pndgn sy la tntg pndpt akq..
    PENDAPAT Pertama-
    ade seteng2 llaki nie mmg ske mgumpol
    perempuan..dowang wat cam koleksi..
    sy pon xske kalo ade llki yg cbe wat prempuan cam tu..*bkn bela pompan ea*
    2 sbb la sy xcaple2 smpai skunk..takot2 xdpt mmbhagiakn gadis yg sy temui..
    PENDAPAT 2-
    kdang2 kat dunie nie mmg llkai sering mlakukn kslahan..tp xsume yg xbersebab kn..mgkin jgak ade gadis2 yg mnjdi sebab knpe llki itu mmainkn prasaan wanita..dn gadis2 tu msti pk llki nie xgne..pdhal,pnce nye dr pompan,*bkn nk kutuk kaum hawa*
    (senang cite mcm nie la,kalo xmmpu mnjalnkn hubungan dgn baek,bek xyalah brpasangn,dgn brpasngn la kte akn mlakukn maksiat,dgn psangan la yg akn mnjerumuskn ke nerak..

    Sorry-mggkn kate2 sy ade yg mnyakitkan hati.
    sy pon xlah sbaik manusia pon..sy pon jahat gak..hahaha