Gagal exam bukan bermaksud gagal kehidupan.

Sekarang ni ..farah and 5 org lain sedang berjuang di Infosys foundation programme..

Manakala classmate farah yang lain di unisza baru jer abis program ASP.net ..huhu.

Kitaowg hadapi pelbagai exam ..biasalah lumrah kehidupan student..n lumrah exam..lulus and gagal..

Pasal lulus farah tak nak cite. Gagal?? Memang la smua akn keciwa bile die gagal..masa farah skul rendah and skul menengah..teruknyer la…farah nangis lau farah takleh wat subjek tu..yela..farah duk SBP..semua budak pandai2..so rase malu kowt lau fail..tapi bile da masuk U..farah dah tak sedih dah lau farah takleh wat time exam..tahu kenape??kite kene betul2 serahkan hati kita untuk bertawakal pada Allah..selepas kite dah berusaha..kadang2 tensen gak bile member mesej..”wei result aku jatuh..”..jatuh dari 3.8 ke 3.7..sedangkan farah cukup2 makan jer dapat 3 something…redha jer la..mungkin die tak dapat terima kenyataan tak dapat the best..sedangkan farah dah gile bersyukur lepas 3..percayalah kawan2 rezeki kite bukan terletak pada markah exam..bukan terletak pada kepandaian kite..rezeki tu milik Allah..kite dah berusaha..jadi yang lain serahkan pada Allah..jgnlah berhenti berdoa pada Allah..Allah tahu ape yang terbaek buat kite..farah cakap bukan maksud kite tak perlu berusaha..kite kene berusaha..sebab Allah tak kan mengubah naseb sesuatu kaum sehingga die mengubah nasib nya sendiri..

Ape yang penting disini kite kene yakin dan tawakal pada Allah..gagal bukan bermaksud kite gagal dalam kehidupan..sesibuk mana pun kite mengejar kejayaan dunia,,engatlah bahawa..ibadah kite pada Allah jgn diabaikan..jika kite gagal..Allah mahu uji kita..Allah sayang kite..and Allah tahu ape yang terbaek buat kite..percayalah..sehingga skang farah dah mengalami banyak kegagalan..farah da redha,.n farah tahu semua tu sebab Allah sayang farah..semua tu tak menjamin masa depan kerana semuanyer adalah milik Allah..untuk Berjaya itu bukan lah mudah..

3 Response to "Gagal exam bukan bermaksud gagal kehidupan."

  1. zieha says:
    June 23, 2011 at 6:29 PM

    Setuju sgt.....

  2. aunieZ says:
    June 23, 2011 at 8:41 PM

    btul2...kgagalan yg mngajar kte sbnrnye. so b optimistic!tp kursus infosys mmg taf la..tp korg pn sume taf2 sbb tu tpilih ;)

  3. farah ain says:
    June 24, 2011 at 2:57 AM

    zieha:hehehe..
    kak iqa:hurmm thanx kakak..doakan kami alwez tough kat sini=)